NL EN
DONEER NU!

Abcoude neemt extra maatregelen voor feestweek

30 augustus 2024

Abcoude neemt extra maatregelen voor feestweek Meer boa's, geen alcohol op straat en drinkende jongeren naar Bureau Halt. Abcoude heeft maatregelen genomen om de feestweek goed te laten verlopen.

Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen noemt het succesvol: "Wat werkt het goed en wat is het weer gezellig".

Vorig jaar ging het helemaal verkeerd tijdens de feestweek in Abcoude. Dronken jongeren veroorzaakten chaos. Vernielingen, wildplassen en overgeven op straat: het gebeurde aan de lopende band. Ook werd er geregeld gevochten. Mensen namen zelf sterke drank mee. "Het is nog nooit zo erg geweest", zei mede-organisator van de feestweek Frans Schootemeijer vorig jaar.

Om een herhaling van vorig jaar te voorkomen, werden er dit jaar extra maatregelen genomen. Belangrijk is dat dit keer Bureau Halt aanwezig is. Halt is er speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zich niet aan wettelijke regels houden. Aan minderjarigen kan gevraagd worden om ter plekke een blaastest te doen. Als blijkt dat zij alcohol hebben gedronken worden ze doorgestuurd naar Bureau Halt. Daar moeten ze een bekeuring betalen of een leertraject volgen.

Bron: rtvutrecht.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl